روستای ابیانه

10 شهریور 1399
1962

روستای ابیانه کجاست؟

ابیانه روستایی است در استان اصفهان  در بخش مرکزی شهرستان نطنز که  در 90 کیلومتری کاشان و 180 کیلومتری شهر اصفهان واقع شده است. نام محلی ابیانه،ویونا است که به معنای بیدستان می‌باشد، زیرا در گذشته ابیانه دارای بیدستان های وسیعی بوده است. و با گذشت زمان و بر اثر عواملی نامش تغییر کرده است.

 

روستای ابیانه

ساختار روستای ابیانه چگونه می باشد؟

بافت روستای ابیانه، حلزونی شکل بوده که مربوط به دوره های سلجوقیه، صفویه و قاجاریه می باشد. گفته می شود این روستا یکی از مرتفع‌ترین مناطق مسکونی ایران است بناهای سرخ‌رنگ  ابیانه به همراه پوشش سنتی مردم محلی،سرشار از نشاط و حس زندگی می باشدهمین باعث شده تا هر ساله 40 هزار توریست از سراسر جهان وارد این خاک شوند.

کویر و کوهستان در ابیانه در کنار هم قرار گرفته اند و  منظره‌ای بکر و زیبا پدید آورده اند و این از دلایل دیگرمنحصر بفرد بودن این روستا می باشد.

روستای ابیانه

بهترین زمان سفر به ابیانه کی هست؟

بهترین فصل برای سفر به ابیانه، بهار و تابستان است. با اینکه پاییز و زمستان نیز زیبایی خاص خود را    از آنجایی که ابیانه روستای مرتفع است، بهتر است فصل زمستان را برای سفر به این روستا انتخاب  نکنید. . سعی کنید اردیبهشت ماه که  فصل گلاب‌گیری می باشد آنجا را برای سفر انتخاب نکنید. زیرا شلوغی این روستا در فصل گلاب‌گیری شاید باب میل شما نباشد.

روستای ابیانه

سوغات ابیانه چیست؟

شغل اصلی مردم ابیانه کشاورزی و دامپروری است و صنایع دستی از فعالیت‌های جنبی مردم روستا است. اما گلیم و گیوه از مهم‌ترین سوغات ابیانه به حساب می‌آیند.  آنها در کنار صنایع دستی، خشکبار و محصولات کشاورزی به عنوان سوغات مسافران دارند..

زبان مردم ابیانه

زبان مردم ابیانه، فارسی با لهجه خاص ابیانه ‏ای است که با لهجه‏ های متداول در مناطق دیگر، بسیار متفاوت می باشد.

پوشش مردم روستای ابیانه چگونه می باشد؟ 

پوشیدن لباس سنتی،  میان مردم ابیانه رواج دارد و نسبت به آن تعصب خاصی دارند. مردان، شلوار گشاد از پارچه سیاه و زنها نیز از پیراهن بلندی از پارچه‏ های گلدار و رنگارنگ استفاده می نمایند. زن های ابیانه معمولا چارقدهای سفیدرنگی بر سر می گذارند.

روستای ابیانه

جاهای دیدنی روستای‌ ابیانه

مسجد جامع مهم ترین بنا و اثر تاریخی این روستا، بوده و قدیمی ترین قسمت این مسجد نیز منبر چوبی منبت‏کاری آن است که در سال ۴۶۶ هجری قمری ساخته شد. مسجد قدیمی دیگر ابیانه، مسجد برزله است که دارای فضای باز و دلنشینی بوده که روی پایه درب بخش شرقی این مسجد، سال ۷۰۱ هجری قمری حک شده که نشان از دوره ایلخانان می باشد.

علاوه بر این، روستای ابیانه دارای دو زیارتگاه می باشد که یکی مرقد شاهزاده عیسی و شاهزاده یحیی در جنوب روستا که به گفته اهالی، فرزندان امام موسی کاظم بوده اند، و زیارتگاه دیگر روستای ابیانه نیز هینزا نامیده می شود.این روستا همچنین دارای یک هتل می باشد که نام ابیانه برای آن انتخاب شده است.

روستای ابیانه

یکی از مکان های دیدنی و معروف ابیانه، آتشکده این روستا است که روی قله کرکس بنا شده است. نام این آتشکده هارپاک است. این آتشکده یادگار دوره ساسانیان در این روستا است. علاوه بر آتشکده ، سه قلعه دیدنی هم در آنجا وجود دارد. این قلعه‌ها برای حفاظت از روستا از مقابل دزدان و راهزنان ساخته شده بودند

روستای ابیانه

برای مشاهده بهترین و معروف ترین کویر های ایران کلیک کنید.

منبع : بیا تور

ما را درشبکه های اجتماعی  دنبال کنید:

آژانس مسافرتی" سیرسپهرسبا"

روزهای زیبا و پرطراوتی برایتان آرزومند است.

برای اطلاع ازمناسب ترین  تور های گردشگری با ما در ارتباط باشید.

5 اظهار نظر
شما هم وارد بحث شید
مطالب بیشتر