معروفترین آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری (آبشار زرد لیمه)

21 دی 1398
30905
160
13

استان چهارمحال و بختیاری بدون شک یکی از زیباترین و خوش آب و هوا ترین مناطق کشور محسوب می گردد. مناطق مختلف استان دارای جلوه هایی از طبیعت بکر و زیبا است. طبیعتی که سخاوتمندانه اینهمه زیبایی را پیشکش مردمان این دیار نموده است.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری  یکی از جاذبه های گردشگری  بکر و منحصر بفرد این استان هستند. آبشارهای شیخ علیخان، آتشگاه و گاهکده لردگان، دره عشق، سبزه کوه، تونل اول کوهرنگ، زردلیمه، آبشارهای بهشت‌آباد و لندی و... از جمله مهم‌ترین آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری هستند که از زیباترین جاذبه‌های طبیعی این استان به شمار می‌آیند.

با بیا تور همراه باشید تا شما را با تعدادی از زیباترین آبشارهای بهشت زاگرس آشنا کنیم.

برنامه تورهای رفتینگ ، رفتینگ زاینده رود ، رفتینگ رودخانه کرج

آبشار دره عشق

آبشار دره عشق یکی از آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری است که در منطقه «مشایخ»شهرستان اردل، در مجاورت روستای «دره عشق» در فاصله 130 کیلومتری شهرکرد واقع شده است.

جاده شهرکرد به ایذه یکی از زیباترین ، پرپیچ ترین و خطرناکترین جاده های ایران است. از اینجا به بعد درختان بلوط در دامنه های زاگرس مرکزی به زیبایی خودنمایی می کند از گردنه باجگیران به پائین سرازیر شوید و بعد از حدود 8 کیلومتر وارد یک جاده فرعی در سمت چپ جاده شوید . این همان راهی است که ما را به دامنه های کوه هزار دره و یکی از انشعابات کارون می رساندبه رود خانه نزدیک می شویم و پس از عبور از یک پل به روستای جوزستان می رسیم از این محل گذر کرده و به روستای پوراز می رسیم . روستایی زیبا و آرام.

چشمه ای در این روستا وجود دارد که محل با صفایی است. حدود 8 کیلومتر از پوراز دور می شویم و به روستای دورک می رسیم محصول انار این روستا شهرت دارد و به هر جا می نگری درخت انار می بینی به همین علت این روستا به نام دورک اناری مشهور شده است نکته جالب اینکه در روستای پوراز که فقط 8 کیلومتر با اینجا فاصله داشت درخت انار کمیاب بود و این به آن علت بود که تنوع اقلیمی و اختلاف ارتفاع بین این مناطق هر چه پیش می رفتیم بیشتر می شد و هوا هم گرمتر می شداز دورک اناری هم خداحافظی می کنیم و به سمت شرق ادامه مسیر می دهیم تا بعد از حدود 9 کیلومتر به طبیعت زیبا و شگفت انگیز این منطقه به ویژه در آغاز فصل بهار که انسان را به وجد می آورد و عاشق این همه زیبایی می کند و نام« دره عشق» چه بسیار مناسب به آن می آید.  

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری- آبشار دره عشق

دیدن این آبشار در اکثر فصول سال بویژه بهار مناسب است.این آبشار با سرعت زیاد از دل کوه بیرون می‎آید و دارای بیش از یکصد متر ارتفاع می‌باشد.
در كنار این آبشار رود كارون به آرامی جاری است و در تركیب با انارستان ها و شالیزارهای روستاهای دره عشق و دورك شاهپوری، فضای شگفت انگیزی را به وجود آورده است.آبشار دره عشق با بیش از یکصد متر ارتفاع از دل کوه با سرعت زیادی بیرون می‌جهد و منظرۀ بدیعی را پدید می‌آورد.
دره ی عشق بیشتر جلوه های زیبای طبیعت مثل آبشار و رودخانه ها را در خود جا داده است و همه ی این ها باعث شده تا روح خشن دره از بین برود و آرامش جای آن را بگیرد. جالب است بدانید که آب و هوا در یک جای این دره با جای دیگر آن بسیار متفاوت است و برای مثال در یک جای آن ممکن است هوا سرد باشد در حالی که در جای دیگر دره هوای گرم حکمفرما باشد در هر صورت همین اختلاف دما باعث شده تا حتی جنس سنگ ها و دیواره های صخره ها هم با هم متفاوت باشد و شما را عاشق طبیعت این منطقه کنند.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشار زیبای دره عشق

از دیگر دیدنی های دره عشق چندین و چند آبشار بزرگ و کوچک آن است که بعضی از این آبشارها دائمی و بعضی ها موقت (فصلی) هستند که یکی از اصلی ترین و بزرگ ترین این آبشارها  ۱۰۰ متر ارتفاع دارد و بسیار هم پر آب است. در کنار آبشار های بزرگ و کوچک و رود پر جوش و خروشان کارون، روستاها هم از دیگر جلوه های دیدنی این دره محسوب می شوند.
باغ های انار از دیگر جاذبه های دره عشق هستند که به واسطه ی آب رود کارون این باغ های پر رنگ و لعاب به وجود آمده اند و رنگ این دره را رنگین تر کرده اند. در این منطقه، معروف ترین و بهترین باغ های انار را روستای دورک دارد و این در حالی است که در منطقه ی قبل از روستا خبری از حتی یک درخت انار هم نیست. در بعضی از بخش های این دره هم عشایر کوچ نشین و چادرهایشان را می توانید ببینید و مدتی را هم در کنار آن ها بگذرانید.
اما از هر چه که بگذریم از رود کارون نمی توان گذشت تماشای این رود مهم و حیرت آور به یک طرف و اما رفتینگ در آن در کفه ی دیگر ترازو قرار دارد و این یکی از بهترین تفریحاتی است که در آن می توانید داشته باشید. بسیاری از گردشگران ماجراجو ترجیح می دهند تا رفتینگ را برای بار اول در دره ی عشق چهارمحال بختیاری و در رود کارون تجربه کنند. دره عشق علیرغم زیبایی وصف ناپذیرش آن قدر که باید مورد توجه قرار نگرفته است اما باید دانست که کمی تبلیغات و سرمایه گذاری می تواند آن را به یکی از قطب های گردشگری تبدیل کند.  

رفتینگ چیست ؟ 

 آبشار آتشگاه  

 آبشار آتشگاه یکی دیگر از آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری، در ۱۹۰ کیلومتری شهرکرد و ۴۰ کیلومتری شهر لردگان، در دره اى تنگ و زیبا به طول ۳ کیلومتر در بالادست روستای کوچک آتشگاه قرار گرفته است. این آبشار زیبا که به آبشار مینیاتوری شهرت دارد، یکی از بی‌نظیرترین جاذبه‌های طبیعی و گردشگری ایران به شمار می‌رود.در میان دره، نهر خروشانی جاری است و سنگ‌های آهکی و گچی و درختان کهنسال گردو، چنار، بلوط و زبان گنجشک پیرامون آنرا فراگرفته‌اند و شیب زیاد و پستی و بلندی‌های جابجای آن آبشارهای کوچک متعددی را در طول 3 کیلومتر ایجاد کرده‌اند. با وجود هوای معتدل و متمایل به گرم منطقه، در میان دره هوا به شدت خنک و روح‌افزا است.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری- آبشار آتشگاه لردگان

پیوند عناصر زیبای طبیعی همچون دره، سبزه زار و اقلیم مناسب، فضای بسیار فرح بخشی را جهت تفرج و گشت و گذار در مسیر آن، از محل چشمه تا اتصال به رودخانه خرسان فراهم می‌آورد.
روستای آتشگاه از جنوب و جنوب غربی به کوه شورم جلاله و از شمال به کوه ریگ محدود است. ارتفاع آن از سرخ دریا ۱۳۰۰ متر است و آب و هوای آن در اکثر مواقع سال معتدل است تنها تابستان های آن گرم می شود. این روستا در گذشته محل ییلاق عشایر بختیاری بوده و در طول زمان کم کم تبدیل به روستا شده است.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشار مینیاتوری آتشگاه لردگان

دره آتشگاه یکی از زیباترین و دیدنی ترین فضاهای تفریحی است که از ناهمواری های آن آبشارهای آتشگاه لردگان جاری هستند. علاوه بر آبشار، کوه های اطراف آهکی هستند و در دل آن ها غارهای متعددی شکل گرفته است که هر ساله کوه نوردان و غارنوردان زیادی برای کشف آن به آتشگاه سفر می کنند.جنگل های اطراف روستا با درختان کهنسال بلوط، گردو، بادام کوهی و زالزالک از جمله جاذبه های طبیعی روستا هستند که گردشگران زیادی را در بهار و تابستان به این جا می کشانند.

آبشار شیخ علیخان  

 آبشار شیخ علیخان در فاصله ۱۲ کیلومتری شهر چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ و فاصله ۹۲ کیلومتری شهرکرد مرکز استان، و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.    
طبیعت سحرآمیز چهارمحال و بختیاری دارای جاذبه های گردشگری زیادی است، آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری و در این میان، آبشار شیخ علیخان از بدیع‌ترین مناظر دل انگیز این استان محسوب می شود، آب از ارتقاع یک تنگه جاری شده و با خود نسیم سردی را در ورودی روستای شیخ علیخان در پیش روی رهگذران و گردشگران قرار داده و با زبان بی‌زبانی از هر تازه واردی میهمان نوازی می‌کند.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری- آبشار شیخ علیخان

طبیعت بکر، یخچال‌های دائمی زردکوه، مناظر زیبا و بی بدیل و سیاه چادر‌های عشایر بختیاری، این مکان را به یکی از مهم‎ترین کانون‌های توریستی استان چهارمحال و بختیاری تبدیل نموده است. 
پیچش گل ‎های رنگارنگ و بوی برخی گیاهان دارویی و خوراکی در این منطقه، جلوه‌ای از طبیعت افسونگر بام ایران را در مقدم گردشگران به نمایش می‎گذارد.  

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
طبیعت بکر آبشار شیخ علیخان

تور رفتینگ رودخانه کرج ، رفتینگ جاده چالوس ، رفتینگ نزدیک تهران برای هر روز در سال 1400

آبشار تونل کوهرنگ

یکی از دیدنی ترین آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری این آبشار است که از سرازیر شدن آب تونل اول كوهرنگ بوجود امده است. این تونل جهت انتقال آب چشمه كوهرنگ و دیگر چشمه های اطراف به زاینده رود در سال 1332 درمنطقه كوهرنگ، جایی كه اكنون شهر توریستی چلگرد - مركز شهرستان كوهرنگ قرار دارد ایجاد گردید. این آبشار به همراه دیگر جاذبه‌های منطقه کوهرنگ همچون چشمه دیمه، دشت لاله‌های واژگون، پیست اسکی چلگرد، روستای شگفت انگیز سرآقاسید و بسیاری از جاذبه‌های گردشگری و طبیعی، هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جلب می‌کند.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری- آبشار تونل کوهرنگ

تونل کوهرنگ تونلی است که برای انتقال آب رود ماربر(آب کوهرنگ) به زاینده‌رود در نزدیک شهر چلگرد یا کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری در ایران ساخته شده‌است. تونل کوهرنگ یکی از جاذبه‌های طبیعی و بسیار زیبای منطقه کوهرنگ است.نخستین بار شاه عباس کبیر درسال( ۱۰۲ه ق)  میرجهانگیرخان بختیاری(۱۰۳۷–۹۷۴ه ق) که فرمانروای تامه بختیاری بود، را مأمور الحاق آب کارون به زاینده رود نمود ودراین خصوص گردنه کوهرنگ به چلگرد نیزتوسط بختیاری‌ها شکافته شد و اکنون به نام کارکنان معروف است وپایه‌های سدی که بر رودخانه کوهرنگ احداث گردید نیز موجود است. اما با مرگ شاه عباس، این طرح ناتمام ماند.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
طبیعت زیبا و بکر اطراف آبشار تونل کوهرنگ

آبشار سبزکوه

آبشار سبزکوه یا کرودیکن از دیگر آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری است که در فاصله ۳۰ کیلومتری شهر ناغان و ۷۷ کیلومتری شلمزار مرکز شهرستان کیار در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این آبشار در بین مردم منطقه به آبشار دودی یا کرودیکن معروف است.آبشار سبزکوه در منطقه زیبای سبزکوه قرار دارد و مسیر دسترسی آن از طریق کره‌بس و روستای دره عشق می‌باشد. ارتفاع آن بسیار بلند و دارای منظره بسیار دیدنی و جالب است.
 منطقه حفاظت شده سبزکوه با وسعتی در حدود ۶۲ هزار هکتار در سه شهرستان بروجن، لردگان و کیار، دارای سه نوع آب و هواست و به تبع آن جانورانی همچون پلنگ، خرس قهوه ای، سنجاب، کل، بز و کبک دری در آن زندگی می‌کنند.
آبشار‌های دیگری نیز در منطقه سبزکوه وجود دارد که از جمله آن می‌توان به آبشار قزل و آبشار ۱۰۰ متری تنگ زندان سبزکوه اشاره کرد. آبشار سبزکوه دارای راه دسترسی از سه شهرستان کیار، بروجن و لردگان امکان پذیر است و حداقل به نصف روز پیاده روی نیاز دارد.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری-آبشار کرودیکن

در دره تنگ زندان در منطقه حفاظت شده سبزه کوه روبری قله کلار این آبشار قرار دارد.کرودیکن در زبان محلی مرکب از کلمه های کر به معنای مه و دی به معنای دود است نامی زیبا برای این آبشار.ریزش آب از ارتفاع بالا و باد باعث معلق شدن ذرات ریز آب در آسمان می شود.

این آبشار در بین دیواره های سنگی بلندی از دو طرف در میان دره ای عمیق واقع شده است. به دلیل سختی دسترسی به این مسیر نام این دره تنگ زندان گذاشته شده که مجموعه ای زیبا از کوهستان،‌ آبشار، جریان آب، گیاهان خودرو و حیات وحش است،‌ چند صباحی بیش نیست که به شکل اتفاقی طی یک گشت هوایی نقاب از رخ زیبای بی مثال خود باز کرد و الان تنها گردشگران و کوهنوردانی که خستگی سفری چند روزه از میان صخره ها و ناهمواریهای کوهستان را به جان می خرند ، می توانند حظ بصرازاین قطعه گمشده بهشت زمینی را در ضمیر خاطره یا چشم تنگ دوربینهای تصویربردار خود جاودانه کنند.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشار سحر انگیز کرودیکن(سبز کوه)

مسیر این آبشار از طریق کره بست و پل خدا آفرین است. ارتفاع آن بسیار بلند و منظرۀ آن بسیار دیدنی و جالب است. طول کلی آبشار 120 متر است و طی دو مرحله 50 و 70 متری سرازیر می شود. حجم آب فروریخته از بالای آبشار باعث پخش شدن قطرات و ذرات بسیار ریزی در فضا می شود همچون مه یا دود سفید رنگی که تمام فضای اطراف آن را می پوشاند و باعث عدم دسترسی نزدیک به آبشار می شود. بطوریکه از فاصله حدود 100 متری آبشار باید به آن نگریست یا عکسبرداری نمود. و برای کمی نزدیک شدن باید پوشش کامل ضد آب، پانچو یا بارانی بر تن داشت.
سبزه ها و خزه های نزدیک آبشار که همان ذرات پاشنده معلق در فضا عامل رویش آنها هستند باعث لغزنده بودن محیط گشته و باید بسیار مراقب بود تا حادثه ای برای افراد پیش نیاید. 10 آبشار مرتفع در دره تنگ زندان سبزکوه واقع گردیده که بدلیل شیب زیاد و نبود راه مالرو مشخص، حتی عشایر نیز قادر به گذر از آن نیستند.


آبشار زرد لیمه

آبشار زردلیمه یکی  از عریض ترین آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری و ایران در منطقه دیناران شهرستان اردل است که در نقطه‌ای بکر در میان کوه‌های سر به فلک کشیده زاگرس و در مجاورت رودخانه بازفت قرار دارد.
 فاصله آبشار زردلیمه با شهر اردل مرکز شهرستان ۳۰ کیلومتر و با شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری، ۸۴ کیلومتر است.
 برای رسیدن به این آبشار بایستی حدود ۵ ساعت در مسیری با گذر از کوه، صخره، شیب زیاد و جنگل‌های زیبای بلوط پیاده‌روی و کوهپیمایی کرد.
آبشار زردلیمه در دره‌ای طویل در منطقه دیناران شهرستان اردل است و یکی از سرچشمه‌های رودخانه کارون است که با اضافه شدن به آب بازفت و حرکت در دره‌های عمیق منطقه، مناظری شگفت‌انگیز را به وجود آورده است.     

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری- آبشار زرد لیمه

به گویش محلی زرد معنی بلندی داشته و از لیمه به معنی پایین دست یاد می شود و گفته می شود دلیل نامگذاری این آبشار با نام زرد لیمه به سبب ریزش آب از بالای آبشار به پایین است. در جوار آبشار زرد لیمه که با نام بوئینه نیز شناحته می شود، رودخانه ای پر آب با نام بازفت جریان داشته و به زیبایی های این آبشار می افزاید. عرض بالاترین بخش این آبشار به ۶۵ متررسیده و سبب شده که به عنوان یکی از عریض ترین آبشار های ایران شناخته شود. همچنین ارتفاع این آبشار چیزی حدود ۴۰ متر بوده و منظره سقوط آب از این ارتفاع و برخورد آن با سطح زمین یکی از بی نظیر ترین مناظر را بوجود می آورد.

این آبشار در میان دره ای سرسبز و زیبا واقع شده و دارای چشم انداز و مناظر بسیار زیبای طبیعی بوده اما به دلیل سختی راه کمتر گردشگری به این منظقه سفر کرده و تنها کوهنوردان و افراد علاقه مند به پیاده روی های طولانی در طبیعت این مقصد را برای خود انتخاب می کنند.
به سبب وجود این آبشار و همجواری آن با رودخانه بازفت، زمین های اطراف آن بسیار سرسبز و مملو از پوشش گیاهی متنوع بوده و با حضور در این منطقه می توان درختان جنگلی چون بلوط، بادام و صنور را مشاهده کرد.

آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
شکوه طبیعت زیبای چهارمحال و بختیاری- آبشار زرد لیمه

آب جاری شده از آبشار زرد لیمه، یکی از سرچشمه های رود کارون را تشکیل داده و در مسیر خود پس از آبیاری زمین های اطراف و استفاده عشایر منطقه، به رود کارون می ریزد.
این آبشار به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی دارای آب و هوای بسیار مناسبی بوده و همواره در طول سال بخش های بالایی آن به عنوان منطقه ای سردسیر و نواحی پایین آبشار به عنوان منطقه گرمسیری برای کوچ توسط عشایر انتخاب می شود. در اوایل فصل بهار با رویش گل های وحشی و مجدد سبز شدن درختان این منطقه، آبشار زرد لیمه به اوج زیبایی خود می رسد. 

    آبشار زرد لیمه به دلیل واقع شدن در ارتفاعات کوه، مسیر دسترسی بسیار سختی داشته و برای رسیدن به آن باید پیاده روی و کوهنوردی آن هم به مدت چند ساعت انجام داد. برای دسترسی به آبشار از شهرکرد به سمت دیناران حرکت کنید. پس از عبور از روستاهای کاج، کریم آباد، رستم آباد، دو راهی عباس‌آباد- دشتک را به سمت عباس آباد در پیش بگیرید. پس از عبور از روستاهای عباس آباد، گرد پینه، روپینه، چشمه سلیمان، لاخشک، به روستای لشتر گروئی خواهید رسید که در آنجا کوه میلی در سمت راست نمایان است. از این نقطه دسترسی به آنتن موبایل قطع و جاده شوسه می شود. در ادامه مسیر به گردنه ریسور می رسید. پس از عبور از این منطقه به یک سه راهی میرسید. مسیر فرعی دوم سمت راست را انتخاب کنید. این مسیر به یک رودخانه کوچک و یک تعاونی روستایی که پایان مسیر ماشین رو است منتهی میگردد. با عبور از عرض رودخانه و ادامه مسیر پاکوب بعد از ۲ ساعت کوهپیمایی به آبشار زرد لیمه خواهید رسید.

    آبشار زردلیمه


    آبشار گاهکده

    آبشار گاهکده لردگان را باید به عنوان یکی از مفرح‌ترین مکان‌های گردشگری استان معرفی کرد که به لحاظ نبود راه مناسب، بیشتر مورد بازدید تورهای طبیعت گرد و علاقمندان به ورزش کوهنوردی و پیاده روی قرار می‌گیرد.

    آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
    آبشار گاهکده لردگان

    گردشگران و دوستداران جلوه‌های بدیع طبیعت پس از گذشت 55 کیلومتر از مرکز لردگان از میان جنگل‌های پراکنده بلوط، کوه‌های پرشیب و بلندی اطراف رودخانه خرسان به این آبشار با چشم‌انداز زیبا می‌رسند، فاصله 45کیلومتری لردگان تا روستای طلایه در مسیر این آبشار آسفالت است و مسیر 10کیلومتری روستای طلایه به روستای ده‌گه و آبشار گاهکده خاکی است، آبشار در دره‌ای زیبا و پوشیده از درختان تنومند گردو و بلوط درمجاورت رودخانه خرسان واقع شده است.


    آبشار لندی

    آبشار لندی یک آبشار دائمی و یکی از زیباترین آبشارهای  استان چهارمحال و بختیاری است که در منطقه شلیل از توابع شهرستان اردل قرار گرفته است، طول تقریبی این آبشار ۴۰ متر و عرض آن ۳ متر است، آب این آبشار وارد رودخانه بازفت شده و نهایتا در پشت سد کارون ۴ انباشته می‌شود و نزدیک ترین بخش به این آبشار ناغان، شهر سرخون و دهستان، دوپلان است.
     جاده دسترسی به آبشار لندی علاوه بر مسیر طولانی و کوهستانی، دارای پیاده روی نسبتا طولانی (حدود ۱۰ کیلومتر از روستا) با شیب های تند و نفس گیر اما در عین حال زیبا با مناظر کم نظیر است.

    آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری
    آبشار لندی

    در طول مسیر چادرهای عشایر بختیاری قابل رویت است. برای دسترسی به آبشار لندی  از ناغان به سمت دوپلان مسیر را در پیش بگیرید. پس از عبور از گندمکار و گلشور،پس از طی ۱۱ کیلومتر به دو راهی شلیل خواهید رسید که مسیر را به سمت جاده فرعی تغییر دهید. بعد از طی ۲۰ کیلومتر جاده پرپیچ و خم کوهستانی با آسفالت سرد و گذر از روستاهای شلیل و دورک قنبری به روستای گوزلک میرسید. از این روستا تا روستای لندی جاده خاکی، پرشیب و در موازات رودخانه بازفت ادامه دارد. انتهای این مسیر روستای لندی است. بیشتر طول مسیر در جهت فرود به سمت دره پیموده می شود. بعد از رسیدن به روستای لندی مسیر تا آبشار لندی  اصلی لندی در حدود ۳ ساعت پیاده روی با شیب های تند است. 


    آبشار میلان

    آبشار فصلی میلان در نزدیکی روستای بابااحمدی، یکی دیگر از آبشارهای استان چهارمحال و بختیاری و جاذبه ای بسیار بکر و دیدنی است.

    روستای بابااحمدی در پنجاه کیلومتری جنوب شرق لردگان و در یک کیلومتری شمال شهر مال خلیفه واقع است. فوران آبشار بلند بابافرج با روان شدن آب های سطحی شروع شده و تا اواخر فروردین ماه ادامه دارد.

    آبشارنیم ساعته و جانان در منطقه بازفت، آبشار ادوار در روستای بارز لردگان، روستای آبشاران علیا و سفلی در منطقه اردل نیز از دیگر جاذبه دیدنی و منحصربفرد استان چهارمحال و بختیاری هستند. 

    منبع: بیا تور

    ما را درشبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید:

    با ما در اینستاگرام همراه باشید 

    آژانس مسافرتی" سیرسپهرسبا"

     

    ;

     

     

    ;

     

     

    ;

     

    ;

    4 اظهار نظر
    • جونت بالا بیاد با این معرفی آبشارها آبشار دره عشق چه ربطی به اردل داره آبشار دره عشق در بخش ناغان شهرستان ک یار هست

    • جونت بالا بیاد با این معرفی آبشارها آبشار دره عشق چه ربطی به اردل داره آبشار دره عشق در بخش ناغان شهرستان ک یار هست

    مطالب مرتبط
    مصاحبه با مسافران تور کویر مرنجاب
    مصاحبه با مسافران تور کویر مرنجاب
    شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری، سرزمین مناظر و چشم اندازهای زیبا
    شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری، سرزمین مناظر و چشم اندازهای زیبا
    10 جای دیدنی شهرستان سامان | جاذبه های گردشگری و محل های تفریحی سامان با بیا تور
    10 جای دیدنی شهرستان سامان | جاذبه های گردشگری و محل های تفریحی سامان با بیا تور
    مصاحبه با مسافران تورهای رفتینگ زاینده رود
    مصاحبه با مسافران تورهای رفتینگ زاینده رود
    آبشار كروديكن
    آبشار كروديكن
    ساکنان استان چهارمحال و  بختیاری چه زبان و گویشی دارند؟
    ساکنان استان چهارمحال و بختیاری چه زبان و گویشی دارند؟
    10 رودخانه بزرگ استان چهارمحال و بختیاری
    10 رودخانه بزرگ استان چهارمحال و بختیاری
    مطالب تصادفی
    سفر به کیش در پاییز
    سفر به کیش در پاییز
    بهترین ویلاهای استان چهارمحال و بختیاری
    بهترین ویلاهای استان چهارمحال و بختیاری
    برای سفر به کویر چی بپوشیم؟
    برای سفر به کویر چی بپوشیم؟
    شما هم وارد بحث شید
    مطالب بیشتر