پل طبیعت یکی از نمادهای زیبا و منحصر به فرد تهران محسوب می شود که چشم انداز زیبا و کم نظیری از تهران را پیش روی شما قرار می دهد. در این مکان می توانید حدود 300متر پیاده روی لذت بخش و دلنشین داشته باشید.علاوه بر قدم زدن روی پل و تماشای مناظر زیبای اطراف، این پل محل بسیار مناسبی برای عکاسی و سلفی است و می توانید عکس های زیبا و خاطره انگیزی را ثبت کنید. علاوه بر این ها می توانید از امکانات موجود در دو پارک زیبای آب و آتش و طالقانی هم بهره ببرید.
این پل زیبا با چشم انداز زیبای خود روزانه شاهد حضور افراد و علاقمندان بسیاری است که از این تور دیدن می کنند. همچنین بازدید از این مکان زیبا در تورهای تهران گردی اکثر گردشگران خارجی و داخلی وجود دارد زیرا بازدید از این پل و استفاده از جاذبه های تفریحی و گردشگری اطراف پل، مسلما برای هر گردشگری لذت بخش خواهد بود.
شبیه بودن این پل به شاخ و برگ درختان، مرتبط شدن دو پارک زیبا و سر سبز شهر به هم به وسیله این پل، عدم رفت و آمد و تردد موتور سیکلت و ماشین روی این پل، همه این عوامل باعث شدند تا این پل، نام پل طبیعت را به خود بگیرد.
آشنایی با استان زیبای چهارمحال و بختیاری
از روی این پل زیبا مناظر زیبایی از پارک طالقانی، فانوس دریایی بوستان بنادر، گنبد مینا، سومین پرچم بزرگ دنیا در پارک طالقانی، برج های آتش بوستان ابراهیم، دامنه جنوبی رشته کوه البرز و کوه دماوند و بزرگراه های همت، رسالت، مدرس و حقانی قابل مشاهده است.
کار مطالعاتی این پل زیبا در سال 1388 شروع و این پل در تاریخ 2 مهرماه 1393 افتتاح شد. طراح و عمار پل طبیعت گروه سازه های پارچه ای دیبا(لیلا عراقیان و علیرضا بهزادی) است
پل طبیعت کجاست؟
پل زیبای طبیعت توسط چهار بزرگراه اصلی شهر تهران یعنی حقانی، همت، رسالت و مدرس احاطه شده است و روی اتوبان مدرس تهران واقع شده و دو پارک زیبا و معروف تهران یعنی پارک طالقانی و پارک آب و آتش را به هم متصل می کند.
رفتن به محل این پل از بسیاری از مکان های دیگر راحتر است و به عبارتی این مکان بسیار در دسترس تر است .موقعیت مکانی این پل باعث شده است تا دسترسی به این پل به وسیله مترو، تاکسی، اتوبوس ، ماشین شخصی به راحتی امکان پذیر باشد.
معمار و طراح جوان پل طبیعت
این پل اولین پل غیر خود رویی ایران و بزرگترین پل غیر خودرویی خاورمیانه است.این پل با معماری و سازه بی نظیرش توانسته است جوایز متعددی را بدست آورد.
در سال 1388 پس از فراخوانی که از سوی شرکت نوسازی اراضی عباس آباد در مورد ساخت پل منتشتر شد پس از ارزیابی و یررسی طرح ها، طرح خانم لیلا عراقیان ببرگزیده و در سال 1389 ساخت پل طبیعت آغاز شد. در نهایت در تاریخ 1393 پروژه زیبای پل طبیعت به اتمام رسید.
لیلا عراقیان ( طراح پل) درباره این پل می گوید:
پل طبیعت تهران، پیکرهاش را از سی و سه پل اصفهان (که بهنوعی پل طبیعت اصفهان به شمار میرود) الهام گرفته؛ مکانی که نامش، حکایت از ۳۳ قوس بر پیکره آن پل دارد؛ اما حسی که به بازدیدکنندگان دست میدهد، بیشباهت به دیدار از پل خواجو نیست؛ مکانی که مرکز دیدارهای عمومی، شعرخوانی و چایخانههای سنتی بوده است.
همچنین در مورد ایده ای اولیه که باعث طراحی و نهایتا ساخت این پل شد اینطور می گوید:
روزی با همكارم در كوچههای تهران قدم میزدیم، به كوچهای رسیدیم که پلی از روی یک رودخانه میگذشت. مبلی قدیمی هم جلوی یکی از خانهها قرار داشت. مبل را كشیدیم و روی پل گذاشتیم. به این فكر كردم كه چرا همیشه باید فقط از روی پل رد شویم؟ چرا فرصتی نیست كه بتوانیم روی آن استراحت و فضای جدیدی را تجربه كنیم؟ این مسئله در ذهنم باقی ماند تا زمانی كه مسابقه پل طبیعت مطرح شد. اولین چیزی كه به نظرم رسید این بود كه این پل باید جایی باشد كه آدمها بتوانند روی آن استراحت و تفریح کرده، با خیال راحت و بدون عجله روی آن مكث كنند و به منظرههای اطراف بنگرند. بعد هم نكتههای دیگری به آن اضافه شد، نظیر اینكه پرپیچوخم باشد تا انتهای مسیر دیده نشود و افراد احساس كشف كردن و آزادی عمل داشته باشند.
ما برای ساخت این پل 5 ویژگی را در نظر گرفتیم:
1. پلها معمولا مسیرهایی هستند برای عبور و گذشتن. اما ما کوشیدیم پل طبیعت را به صورت جایی برای «ماندن» طراحی کنیم، فضایی که در آن نیمکت، رستوران، و فضاهای نشستن وجود دارد.
2. پخش شدن پل در هر دو پارک. دهانه پل در سمت پارک آب و آتش کاملا باز میشود، و انشعاباتی در سمت پارک طالقانی نیز وجود دارد که باعث میشود پل طبیعت تنها اتصال دهنده دو نقطه نباشد و بیش از یک راه برای ورودی داشته باشد.
3. راز آلود بودن. پیچ و خمها و قوسهای موجود باعث میشود انتهای مسیر را نبینیم و این، به جذابیت پل طبیعت میافزاید. درحالیکه پلها معمولا روی یک مسیر صاف ساخته میشوند و انتهای مسیر از همان ابتدا دیده میشود.
4. وارد کردن کمترین صدمه به درختان و محیط زیست. برای ساخت پل طبیعت نقاطی که کمترین درختها را دارند انتخاب شدند، و کمترین تعداد ستون درنظر گرفته شد تا نیاز به از بین بردن درختان کاهش یابد.
5. یکی بودن سازه و معماری، در پل طبیعت برای اینکه معماری فدای ایستایی و ثبات پل نشود پل را دو طبقه ساختند که بعدا طبقه سوم به آن اضافه شد. همه المانهای پل طبیعت در عین حال که به فرم معماری کمک میکنند، به صورت سازهای نیز عمل کرده و باعث ایستا شدن پل میشوند.
مشخصات پل طبیعت
طول: ۳۰۰ متر
ارتفاع: ۴۰ متر
تعداد طبقه: 3
وزن سازه: ۲ هزار تن
ارتفاع خود سازه: بین شش تا ۱۳ متر
مساحت پل: هفت هزار متر مربع
میزان جوشکاری: ۱۰۲ کیلومتر
میزان بتنریزی: شش هزار و ۲۰۰ متر مربع
تاریخ ارائه طرح پل: ۱۳۸۷
تاریخ نهایی شدن طرح: ۱۳۸۸
تاریخ آغاز پروژه ساخت: ۱۳۸۹
تاریخ پایان پروژه: ۱۳۹۳
طراح: لیلا عراقیان
پل طبیعت چند طبقه دارد؟
پل طبیعت دارای سه سطح یا طبقه است. این سه طبقه توسط راههای مختلفی به هم مرتبط شده اند.
طبقه اول پل: طبقه اول حدود 1450 متر مربع مساحت دارد و کناره های آن با دیواره ای از جنس شیشه پوشیده است. این طبقه از هر دو پارک طالقانی و آب و آتش ورودی دارد، در ورودی سمت پارک طالقانی یکی کافی شاپ و گالری و در ورودی سمت پارک آب و آتش نیز یک رستوران وجود دارد.
طبقه دوم پل: طبقه دوم حدود 2870 متر مربع مساحت دارد . این سطح بیشتر یک مسیر حرکتی است و برای پیاده روی، دوچرخه سواری و عبور کالسکه طراحی شده است. در این طبقه علاوه برای فضایی مناسب برای فعالیت های حرکتی، فضای سبز و مکان هایی برای نشستن نیز وجود دارد.
دو سکوی تماشا در دو قسمت از این طبقه وجود دارد مکان مناسبی برا عکاسی و تماشای مناظر اطراف استو روزانه افرادس برای عکس گرفتن از این سکوها استفاده می کنند همچنین هنرمندان بسیاری نیز برای نقاشی و خلق آثار هنری از این سکوه استفاده می کنند.
طبقه سوم پل: طبقه سوم یا بالاترین سطح، بعدا به پل اضافه شده و در طرح اولیه نبوده است. همانطور که معماران آن تاکید کردهاند، سطح سوم دارای فضاهایی برای ماندن است. به این معنی که نیمکتها و مکانهای متعددی برای نشستن و آسودن دارد. در این طبقه می توانید علاوه بر پیاده روی عکس های زیبایی بگیرید و همچنین از دیدن چشم انداز و مناظر زیبای تهران لذت ببرید
زیباترین روستاهای استان چهارمحال و بختیاری، بهشت بوم گردی ایران را بشناسید.
مصالح مورد استفاده در ساخت پل
در ساخت سازه اصلی پل طبیعت، از فلز فولاد بسیار مقاوم استفاده شده است به صورت کلی این پل از اتصال ۱۴ هزار قطعه فولادی مختلف ساخته شده است. برای استحکام بیشتر پی، از بتن بسیار مقاوم استفاده شده و بخشهای مختلف پل، با سیمهای فولادی به هم متصل شدهاند. در تزئین دکوراسیون داخلی این پل مصالحی همچون چوب و شیشه به کار رفته اند به این صورت که از سردی متریالی مثل فولاد و بتن کم شده است. برای ساخت نیمکتها و دکوراسیون چوبی از بهترین چوبهای ترموود فنلاندی استفاده شده که دوام بسیار بالایی دارند. کفپوشها به شکلی ساخته شده که دارای شیار باشند تا در زمستان لغزنده نشوند و برای عبور کاملا ایمن باشند و باعث زمین خوردن نشوند.
براساس قولی که پیمانکار اجرایی طرح داده پل طبیعت از زمان بهرهبرداری ۱۰۰ سال عمر خواهد کرد و در برابر حوادث و بلایای طبیعی حتی زلزله بالای ۷ ریشتر هم مقاوم است
دسترسی به پل طبیعت با ماشین شخصی و مترو
برای رسیدن به این پل زیبا با استفاده از ماشین شخصی می توانید از دو مسیر منتهی به پارک آب و آتش و پارک طالقانی استفاده کنید
مسیر اول -تهران-میدان ونک-بزرگراه حقانی-بعد از چهارراه جهان کودک-پارک آب و آتش
مسیر دوم -تهران- بزرگراه حقانی-بعد از پل بزرگراه مدرس-پارک طالقانی
اگر برای رسیدن به این پل می خواهید از مترو استفاده کنید، مقصد نهایی شما باید ایستگاه شهید حقانی( ایستگاه مترو پارک طالقانی ) باشد. بعد از رسیدن به ایستگاه مترو پارک طالقانی، باید حدود 5 دقیقه تا رسیدن به پارک طالقانی پیلده روی کنید و بعد از می توانید از ورودی پارک طالقانی وارد مسیر زیبای پل طیعت شوید.
آشنایی با کوهرنگ، نگین سرزمین بختیاری
قیمت ورودی پل طبیعت
بازدید از این پل زیبا رایگان است و بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توانید از دیدن مناظر زیبای اطراف پل لذت ببریدگردشگران و علاقمندان می توانند هر روزه از ساعت 6 صبح تا 12 بامداد از این مکان بازدید کنند.
جوایز پل طبیعت
این پل تاکنون برنده جوایز مختلفی شده است. در هنگام بازدید از این پل متوجه خواهید شد که دریافت این جوایز بسیار مناسب و به جا هم بوده است.
برترین سازه فولادی کشور در بخش پل در چهارمین کنفرانس فولاد و سازه، تهران، در سال 1392
برترین پل شهری در چهارمین کنفرانس بینالمللی پل در دانشگاه امیرکبیر، تهران، در سال 1393
برنده خشت طلایی در فضاهای گردشگری و تفریحی در روز جهانی شهرها، تهران، در سال 1393
جایزه معمار برای فضاهای عمومی، تهران، در سال 1394
طرح تقدیر شده جایزه معماری آسیا، استانبول، ترکیه در سال 1394
جایزه نقرهای IPMA برای مدیریت پروژه، پاناما در سال 1394
جایزه MEIDAA در بخش پروژههای عمومی و شهری خاورمیانه، دوبی، امارات متحده عربی در سال 1394
جایزه Award+A Architizer دربخش پل و بزرگراهها، نیویورک، ایالت متحده آمریکا در سال 1394
جایزه معماری «آقاخان» در سال 1395
جایزه بین المللی خوارزمی ، کسب رتبه دوم نوآوری- در سال 1396
منبع: بیا تور
در ادامه بخوانید :ورزش مفرح رفتینگ
ما را درشبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید:
آژانس مسافرتی" سیرسپهرسبا"
روزهای زیبا و پرطراوتی برایتان آرزومند است.
123
1400/5/16 11:00:52
پل طبیعت pole tabiat کجاست ؟
{:
1400/5/16 10:56:30
پل طبیعت با مترو میشه رفت ؟
مرلین
1400/5/16 10:53:00
پل طبیعت کجاست ؟
گوهر
1400/5/16 10:51:46
شماره پل طبیعت چنده ؟
کمال بابایی
1400/5/16 10:51:03
میشه شماره تماس پل طبیعت رو بذارید ؟
بهرام بلالی
1400/5/16 10:50:21
هزینه پل طبیعت چقدره ؟
سینا مرادی
1400/5/16 10:44:30
شماره تماس پل طبیعت چنده ؟
لینا
1400/5/16 10:43:36
مقاله درمورد پل طبیعت کاش طولانی تر بود
کیوان
1400/5/16 10:42:19
کانسپت پل طبیعت از کیه؟
سیما
1400/5/16 10:37:28
پل طبیعت در روز قشنگتره
انعام
1400/5/16 10:35:53
پل طبیعت به انگلیسی چی میشه ؟
نیما محمدی
1400/5/16 10:31:39
پل طبیعت باز شده ؟